Kinderfysiotherapie
wordt vergoed...

Kinderfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar, een verwijsbrief is niet nodig!

Kinderfysiotherapie valt onder het basispakket en daardoor gaan de kosten die af van het eigen risico. Uw kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Hebben ouders een aanvullende verzekering dan worden er nog meer behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Lees hieronder meer.

Tot 18 jaar meeverzekerd

In de basis zorgverzekering zijn alle kinderen tot 18 jaar gratis mee verzekerd. Dit houdt in dat kinderen recht hebben op 18 behandelingen per indicatie. Hebben ouders een aanvullende verzekering  dan heeft uw kind naast de 18 behandelingen uit het basispakket nog recht heeft op een een x-aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering. Dit kan per jaar veranderen. Dit kunt u navragen bij de zorgverzekeraar of nakijken in uw polis.

Kinderen hebben, bij aandoeningen met een chronische indicatie, een volledige dekking vanuit de basisverzekering. Informeer bij uw verzekeraar naar de specifieke voorwaarden van uw verzekering.
Een verwijzing van de specialist is bij een chronische indicatie noodzakelijk.

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, dit houdt in dat wij de behandelingen rechtstreeks moeten declareren bij uw zorgverzekering. U krijgt dus geen nota thuis gestuurd. Een aantal zorgverzekeraars stuurt de cliënt later een overzicht van de gedeclareerde behandelingen.

Babymassage vergoed?

De individuele BabyMassage lessen kunnen ook onder vergoeding kinderfysiotherapie vallen. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor baby’s die erg onrustig zijn of bij huilbaby’s. Maar ook voor baby’s die erg veel spanning in hun lijfje hebben. Daarnaast zijn er ook indicaties om te band tussen ouder en kind te vergroten. Vraag naar de mogelijkheden.
Of de BabyMassage groepscursus vergoed wordt door je zorgverzekeraar hangt als van de polis. Dit kan je het beste informeren bij je eigen zorgverzekeraar.

De BabyMassage cursus is geen behandeling of therapie, mits door de arts of specialist is verwezen. Dan worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraar ingediend onder kinderfysiotherapie.