Dynamic Movement Intervention (DMI therapie)

Dynamische bewegingsinterventie (DMI) is een uitgebreide interventie die wordt gebruikt door kinderfysiotherapeuten om kinderen met grove motorische beperkingen te behandelen.

Wat is Dynamic Movement Intervention (DMI)?
Dynamische bewegingsinterventie (DMI) is een therapeutische techniek die wordt gebruikt in de kinderfysiotherapie om kinderen met een motorische achterstand te behandelen door de automatische houdingsreacties te verbeteren en de voortgang naar ontwikkelingsmijlpalen te bevorderen. Het doel van DMI is om een gespecificeerde actieve motorische reactie van het kind op te wekken als reactie op gedefinieerde dynamische oefeningen die door de therapeut zijn voorgeschreven. Deze uitgebreide interventie omvat huidig onderzoek naar neurorevalidatie, technologieën en methodologieën. DMI stimuleert neuroplasticiteit om nieuwe neuronale verbindingen en de ontwikkeling van motorische mijlpalen te vergemakkelijken.

Voor wie is DMI bedoeld?
Ongeacht het niveau van cognitie en de mate van neurologische uitval of schade, hebben getroffen kinderen baat bij DMI-motorische interventie omdat het betrekking heeft op het stimuleren van neuroplasticiteit in de zich ontwikkelende hersenen. Kinderen gediagnosticeerd met elk type motorische vertraging, inclusief aandoeningen zoals; Het syndroom van Down, hersenverlamming, algehele ontwikkelingsachterstand, hypotonie, chromosomale afwijkingen/genetische stoornissen, laesies van het ruggenmerg of verworven hersenletsel kunnen baat hebben bij deze vorm van therapie. Risicokinderen, zoals degenen die te vroeg geboren zijn, kunnen ook baat hebben bij deze therapie vanwege de sterke neuroplastische veranderingen die deze behandeling stimuleert in de zich ontwikkelende hersenen.

Wat gebeurt er tijdens DMI?
Na een korte beoordeling zal de therapeut gebieden met een tekort identificeren, die de behandeling zullen sturen. De therapeut kiest oefeningen die het neurologische systeem van het kind tot het hoogste niveau van vaardigheid zullen uitdagen, evenals oefeningen die de belangrijkste en fundamentele mijlpalen ontwikkelen. Oefeningen omvatten beweging tegen de zwaartekracht in, steeds meer uitdagende ondersteuning, provocatie van gewenste bewegingen, evenals houdings- en krachtuitdagingen.

Tijdens een behandelingssessie zal het kind veel verschillende oefeningen doen die nieuwe en gevarieerde zintuiglijke en motorische uitdagingen bieden en elke oefening wordt ongeveer 5 keer herhaald. Oefeningen kunnen van sessie tot sessie worden herhaald totdat de bewegingen automatisch worden, wat resulteert in een verbeterde balans en functie. Oefeningen worden uitgevoerd op een tafelblad of op de vloer op basis van de capaciteiten van het kind.

DMI Therapie werkt goed in combinatie met andere therapeutische technieken en therapieapparatuur. Deze worden vaak gecombineerd in een behandelsessie om een betere afstemming te bieden en optimale resultaten te verbeteren.

DMI richt zich op:
1. Grove motoriek – Verbetering van de grove motoriek van kinderen vanaf de geboorte door het ontwikkelen van automatische motorische bewegingen. (Bevordert neurologische volwassenheid)
2. Geleidelijke progressie – De uitdaging voortdurend vergroten om het kind aan te moedigen zelfstandiger te reageren.
3. Uitlijning en houdingsregulatie – Alle oefeningen zijn gericht op optimale anatomische uitlijning en stimuleren houdingsregulatie en verticaliteit.
4. Bewegingsbereik – Bewegingsbereik van spieren en gewrichten wordt bereikt door beweging (dynamisch en functioneel rekken).
5. Balans – Verbeterde balans is een rode draad door de meeste DMI-oefeningen.
6. Functionele bewegingen – Verbetering van acties en vaardigheden die leiden tot het bereiken van mijlpalen zoals rollen, zitten, staan en lopen.
7. Somatosensorische ontwikkeling – De sterke sensorische informatie die door de oefeningen wordt geleverd, stuurt afferente berichten naar de hersenen om gespecialiseerde synapsen te creëren die de balans, spiercontrole en beweging verfijnen.
8. Wijziging van toon, primitieve reflexen en abnormale bewegingspatronen – DMI streeft ernaar om kinderen met neurologische disfunctie genormaliseerde bewegingspatronen te bieden om te helpen bij de integratie van verstorende primitieve reflexen.
9. Wereldwijde ontwikkeling – DMI richt zich op grove motoriek, maar veel andere vaardigheden ontwikkelen zich als bijproduct van deze intensieve interventie.

Meer informatie?

Meer informatie over onze DMI intensive therapie
Neem contact op via 0641421082 |  info@kftamsterdam.nl

KOSTEN

Contact
0641421082

Draag consult

Wil je graag een draagdoek of draagzak proberen, maar heb je geen idee hoe het werkt en welke draagdoek of draagzak de juiste is? Onze kinderfysiotherapeuten en tevens draagconsulenten helpen je daar graag bij. Draagconsulenten vertellen je alles over het dragen van je kindje en leren je hoe je een draagdoek knoopt. Dit is heel fijn, omdat je dan altijd weet dat je een product goed gebruikt. Ze kunnen je ook helpen in bijzondere situaties. Bijvoorbeeld wanneer jouw kindje prematuur is geboren, er sprake is van heupdysplasie of andere specifieke situaties.

Draag consulent

Leer buik-, rug- óf heupdragen v.a. €75
Tijdens het draagconsult leer je je kindje op je buik, rug of heup dragen. Per consult leren we je één knoopmethode aan zodat je deze goed onder de knie krijgt. Je kunt leren dragen met een geweven draagdoek, een rekbare draagdoek, of een ringsling. Van te voren bespreken we per mail jouw wensen. Dit consult is geschikt vanaf de geboorte. Ons uurtarief is €60 per uur. Een consult met een geweven draagdoek duurt ca. 90 minuten. Voor een consult met de rekbare draagdoek of ringsling ben je zo’n 75 minuten bij ons. Een duo-consult met je partner kan natuurlijk ook, vraag naar de mogelijkheden.

Kosten
Vanaf €75.-
Vergoeding via de zorgverzekeraar is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Afspraak maken?
Stuur ons een email met je wens(en): hoe oud je kindje is, welk consult je graag zou willen en met hoeveel personen je wilt komen. We reageren vlot op je mail en plannen zo spoedig mogelijk een afspraak in samen. We geven consulten op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Tegen een toeslag is een consult in de avonduren of in het weekend ook mogelijk.
Als je twijfelt over welke afspraak je zou moeten maken vraag ons gerust om advies. We helpen je graag.

AANMELDEN
0641421082
info@kftamsterdam.nl

WANNEER

Een afspraak maken we in overleg.
Mail ons voor meer informatie info@kftamsterdam.nl

KOSTEN

Vanaf €75.-

Babymassage

Babymassage is heel eenvoudig te leren en ook heel leuk om te doen. Elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden.
De baby wordt in de baarmoeder voortduren gewiegd. De huid, die zich van alle zintuigen het eerst ontwikkeld, wordt bij iedere beweging van de moeder aangeraakt en geprikkeld. Bij de babymassage zetten we dit proces voort.
Vooral de eerste maanden zijn erg geschikt om de babymassage te leren. Je baby kan nog niet wegkruipen en vindt het heerlijk om aangeraakt en gekoesterd te worden.

VOOR WIE

Voor alle moeder en vaders die op een ontspannen manier hun baby willen leren masseren. De baby kan vanaf 8 weken oud gemasseerd worden.

GROEPS CURSUS

De cursus bestaat uit 3 lessen van  1 uur.  Je leert alle baby massage technieken. De groep bestaat uit 3 tot 6 cursisten.

CURSUS BIJ JOU THUIS

De cursus bestaat uit 2 lessen van 1 uur
De eerst les masseren we het buikje, het borstje en de beentjes.
De tweede les masseren we de armpjes, het ruggetje en het gezichtje

Het is ook mogelijk om met een groepje vriendinnen thuis les te krijgen.
Vraag naar de mogelijkheden!

ÉÉN LES BIJ JOU THUIS

Deze cursus bestaat uit 1 les van 1 bij jou thuis. Ik leer je het buikje, de beentjes en het ruggetje te masseren.

KOSTEN

  • Groepscursus (3 lessen); € 90.-
  • Prive cursus bij jou thuis (2 lessen); € 125.-
  • Privé les thuis (1 les); € 75.-
    Alle cursussen zijn inclusief babymassage reader en babymassage olie.

VERGOEDINGEN

Wil je weten of de BabyMassage cursus wordt vergoed, dan dien je dit zelf bij je zorgverzekeraar te informeren. Aan ons betaal je de cursus rechtstreeks. Of en wat de verzekering vergoedt varieert per verzekering.

De cursus is geen behandeling of therapie, mits door de arts of specialist is verwezen. Dan worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraar ingediend onder kinderfysiotherapie.

WANNEER

Iedere maand starten er nieuwe groepscurssen. De individuele lessen kunnen wekelijks starten.
Mail ons voor de actuele startdata info@kftamsterdam.nl

KOSTEN

  • Groepscursus (3 lessen); € 90.-
  • Prive cursus bij jou thuis (2 lessen); € 125.-
  • Één prive les thuis (1 les); € 75.-
    Alle cursussen zijn inclusief baby massage reader en baby massage olie.

In sommige gevallen kunnen de kosten bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden, vraag naar de mogelijkheden.

info@kftamsterdam.nl