Johanna Innemee

Mijn naam is Johanna, moeder van 2 kindjes en oprichtster van deze praktijk. Ik werk al sinds 2007 als kinderfysiotherapeut.
Sinds de start van KinderFysiotherapieAmsterdam in 2007 is de praktijk gegroeid en werk ik samen met 5 hele leuke en vakkundige collega’s.
Ik haal veel energie uit het werken met kinderen. Alle leeftijden brengen weer leuke nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarnaast vind ik het contact met de ouders, verzorgers en alle verwijzers belangrijk en besteed hier ook veel aandacht aan.
Ik werk 4 dagen per week bij de praktijk, daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de hele praktijkvoering van de kinderfysiotherapie.
Mijn specialisaties binnen de kinderfysiotherapie liggen voor mij in het behandelen van zuigelingen met voorkeurshoudingen en houdingsasymmetrieen, 0-2 jarige stimuleren van de motorische ontwikkeling, behandelen van baby’s en kinderen met syndromen, neurologische- en orthopedische problematiek. Verder behandel ik peuters, kleuters en schoolgaande kinderen met grof- en fijnmotorische problemen.
Ook ben ik docent babymassage, ik geef babymassage les aan ouders privé of in groepsverband. En als draagconsulent adviseer en help ik ouders in het goed leren dragen van hun baby!

Sascha van Zweden

Mijn naam is Sascha van Zweden, moeder van twee ondernemende vrolijke jongens, Joep (2012) en Tijl (2014). Ik ben creatief heb oog voor perfectie, ben sportief, hou van skiën, reizen, het bourgondische leven en nog wel meer.
Kortom ik ben actief, veelzijdig en in veel geïnteresseerd. Ik wil mij graag altijd ontplooien.

In 2005 heb ik mijn reguliere opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik mijzelf vrijwel direct gaan specialiseren als kinderfysiotherapeut (professional master studie in Utrecht 2010)
Sindsdien werk ik met heel veel plezier als kinderfysiotherapeut en heb ik brede ervaring opgedaan met o.a. de motorische ontwikkeling van jonge kinderen (0-2jaar), zuigelingen met een voorkeurshouding, neurologische problematiek, orthopedische klachten, schrijfproblematiek, (pre)pubers met scoliose of kinderen met ontwikkelingsproblematiek vanwege een aangeboren aandoening/syndroom, onder andere het down syndroom.
Ik heb mij gespecialiseerd in de Sensorische Informatie problematiek, (SI therapeut).
Daarnaast heb ik een vervolgopleiding afgerond waarin ik ben opgeleid in de Schroth-therapie (scoliose gerichte therapie) en ben ik gecertificeerd schroth-therapeut (2021).
Ook ben ik gecertificeerde draagconsulent en kan ik ouders helpen bij het vinden en begeleiden van de juiste draagmethode voor het dragen van zuigelingen en jonge kinderen. Daarnaast ben ik docent babymassage en kan ik ouders leren hoe ze hun baby kunnen masseren!

Ieder kind is anders en heeft een andere benadering nodig. Dat maakt mijn werk zo leuk! Daarbij staat de vraag van ouder en (indien mogelijk) van het kind centraal: wat zijn de problemen en wensen ten aanzien van de ontwikkeling van het kind? Ik zal ouders  – en zo nodig ook anderen,  zoals bijvoorbeeld leerkrachten – betrekken bij het behandelproces om zo samen te streven naar de beste oplossingen en resultaat. 

Fleur Groenen

Het werken met kinderen geeft mij ontzettend veel energie en voldoening.Ik vind mijn werk leuk en gevarieerd!

Ik heb veel ervaring met zuigelingen met een voorkeurshouding; zuigelingen, peuters, kleuters en kinderen met motorische problemen dan wel met of zonder onderliggende pathologie, aangeboren aandoeningen, syndromen, gedragsproblemen; kinderen met schrijfproblemen, orthopedische en sport gerelateerde klachten.

Ik ga samen met uw kind aan de slag om het doel te bereiken. Daarnaast is de samenwerking met de betrokkenen rondom het kind ook van groot belang om een behandeling te laten slagen. Zo besteed ik dan ook aandacht aan het contact met ouders, medisch specialisten, leraren of andere disciplines.

Inmiddels ben ik gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0-2 jaar met een globale ontwikkelingsachterstand, hypotonie, pre- en dysmaturiteit, ademhalings-, hart-, buik- en voedingsproblemen.

Tot slot ben ik docent babymassage en geef ik zwangerschapscursussen, ZwangerFit & BodyFit lessen.

Caroline Polak

Mijn naam is Caroline, ik ben getrouwd en ben moeder van Jesse (’06) en Sophie (’09).
Ik werk sinds de start in 2007, bij KinderfysiotherapieAmsterdam.
Na de Sportacademie (’98) opleiding Fysiotherapie (’01) en opleiding Kinderfysiotherapie (’07) ben ik bij KinderfysiotherapieAmsterdam gaan werken. Door de jaren heen, heb ik nog verscheidene aanvullende cursussen gevolgd, zoals o.a. zuigelingen asymmetrieën, vroege ontwikkeling en behandeling van kinderen met gedragsproblemen.
Ik heb inmiddels veel ervaring met kinderen met o.a. voorkeurshouding, motorische ontwikkelingsachterstand (0-5jr), kinderen met syndromen, neurologische problematiek en orthopedische klachten.

Ik werk 2 dagen op het Olympiaplein in de praktijk (voor kinderen 0-10 jaar) of aan-huis (0-1 jaar) en ziek alle kinderen met uiteenlopende hulpvragen.
Ook werk ik 2 dagen op locatie, bij MOC ’t Kabouterhuis Zuidoost, (diagnostiek en behandeling van kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen).

Elk kind is uniek en heeft die unieke benadering nodig, waar ik naar op zoek ga.
Mijn werk is m’n hobby!