Kinderfysiotherapie
wordt vergoed...

18 behandelingen gedekt door basisverzekering

Kinderfysiotherapie valt onder het basispakket en niet onder het eigen risico. Uw kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering geldt er vaak een onbeperkte vergoeding.

Tot 18 jaar meeverzekerd

In de basis zorgverzekering zijn alle kinderen tot 18 jaar gratis mee verzekerd. Dit houdt in dat de kinderen recht hebben op 9 behandelingen per indicatie, en bij onvoldoende resultaat in de meeste gevallen op nogmaals 9 behandelingen. Indien er sprake is van een aanvullende verzekering van de ouders, vallen de kinderen ook onder deze aanvullende verzekering. Dit betekent dat uw kind naast de 18 behandelingen uit het basispakket nog recht heeft op een een x-aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering. Dit kan per jaar veranderen. Dit kunt u navragen bij de zorgverzekeraar of nakijken in uw polis.

Kinderen hebben, bij behandelingen van aandoeningen uit de chronische lijst, een volledige dekking vanuit de basisverzekering. Informeer bij uw verzekeraar naar de specifieke voorwaarden van uw verzekering. Een verwijzing van de specialist is bij een chronische indicatie noodzakelijk.

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, dit houdt in dat wij de behandelingen rechtstreeks moeten declareren bij uw zorgverzekering. U krijgt dus geen nota thuis gestuurd. Een aantal zorgverzekeraars stuurt de cliënt later een overzicht van de gedeclareerde behandelingen.

Babymassage vergoed?

Wil je weten of de BabyMassage cursus wordt vergoed, dan dien je dit zelf bij je zorgverzekeraar te informeren. Aan ons betaal je de cursus rechtstreeks. Of en wat de verzekering vergoedt varieert per verzekering.

De cursus is geen behandeling of therapie, mits door de arts of specialist is verwezen. Dan worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraar ingediend onder kinderfysiotherapie.