Fennie Kuipers

In 1996 rondde ik de reguliere opleiding fysiotherapie af. Ik wilde mij meer specialiseren en begon aan de opleiding kinderfysiotherapie, dat was een zeer goede stap! In 2000 haalde ik mijn diploma als kinderfysiotherapeut.  Het werken met kinderen en hun ouders vind ik heerlijk. Het vak kinderfysiotherapie bleek veel breder is dan ik aanvankelijk dacht. In de afgelopen jaren heb ik me verder nageschoold in verschillende aspecten van de kinderfysiotherapie:

Ik heb een opleiding “ontwikkelingsgerichte zorg” gedaan. Dit was gericht op de begeleiding van prematuur geboren kinderen. Dat heeft me veel geleerd over het  (zelfregulerend- ) gedrag van de zuigeling. Ik behandel graag zuigelingen en begeleid de ouders uiteraard intensief. Het kan gaan om een veel voorkomende voorkeurshouding of afwijkende motorische ontwikkeling.

In 2016 heb ik de opleiding Sensorische Informatie Verwerking afgerond. Daarmee heb ik mijn blik op kinderen enorm verbreed. Vooral in mijn werk op het speciaal onderwijs, is dit een onmisbare nascholing.

Ik beleef veel plezier aan het werken met kinderen. Het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om het kind goed in beeld te brengen en een eenduidig behandelplan te starten. Dat doe ik in samenwerking met de ouders en andere betrokkenen. Dat kan de huisarts of kinderarts zijn maar ook met de onderwijzers zoek ik contact.

Naast mijn werk ben ik getrouw en moeder van drie kinderen, die het altijd leuk vinden om mee te komen naar de praktijk. Want oefenen of spelen in een kinderfysiotherapiepraktijk is een feest!

.