johanna-voor2-def-joerijohanna-Omhoog2-def-joeri

Johanna Innemee

Mijn naam is Johanna, moeder van 2 kindjes en oprichtster van deze praktijk. Ik werk al ruim 10 jaar als kinderfysiotherapeut.
Sinds de start van KinderFysiotherapieAmsterdam in 2007 is de praktijk gegroeid en ben ik omringt door 5 hele leuke en vakkundige collega’s.
Ik haal veel energie uit het werken met kinderen. Alle leeftijden brengen weer leuke nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarnaast vind ik het contact met de ouders, verzorgers en alle verwijzers belangrijk en besteed hier ook veel aandacht aan.
Ik werk 3 dagen per week bij de praktijk, daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de hele praktijkvoering van de kinderfysiotherapie.
Mijn specialisaties binnen de kinderfysiotherapie liggen voor mij in het behandelen van zuigelingen met voorkeurshoudingen en houdingsasymmetrieen, 0-2 jarige stimuleren van de motorische ontwikkeling, behandelen van baby’s en kinderen met syndromen, neurologische- en orthopedische problematiek. Verder behandel ik peuters, kleuters en schoolgaande kinderen met grof- en fijnmotorische problemen.
Ook ben ik docent babymassage, ik geef babymassage les aan ouders privé of in groepsverband.

Civile-voorCivile-zij

Civile Henny

Nadat ik in Utrecht mijn fysiotherapie opleiding had afgerond, ben ik gestart met de Master Kinderfysiotherapie in Breda en deze afgerond in 2010. Gedurende mijn opleiding heb ik onder andere stage gelopen in het ziekenhuis, revalidatiecentrum en particuliere praktijk en vervolgens gewerkt in verschillende praktijken in Amsterdam en Haarlem.
Ik heb afgelopen jaren brede ervaring opgedaan en gewerkt met kinderen op het ZMLK onderwijs, MOC ’t Kabouterhuis, Kinderdagverblijf Zig Zag, kinderen met aangeboren aandoeningen/syndromen, kinderen met ASS problematiek, zuigelingen 0-2 jaar (oa scheve hoofdjes), kinderen met sensorische informatie problematiek, kinderen die moeite hebben met het schrijven en kinderen met een achterstand in hun motorische ontwikkeling in het algemeen.
Het leuke van werken met kinderen is het contact met hun en ouders, verzorgers en school en de uitdaging om samen als team het  kind in de hun motorische ontwikkeling verder te stimuleren en te ondersteunen. Bij de praktijk KinderfysiotherapieAmsterdam werk ik 4,5 dag per week met goede samenwerking tussen collega’s en andere disiplines binnen en buiten de praktijk.
tesie_voortesie_zij

Tessie Klementschitsch

Mijn naam is Tessie en het werken met kinderen vind ik het allerleukste wat er is!

De afgelopen jaren heb ik verschillende werk locaties gehad, zoals onder andere een praktijk in Amstelveen en het VUmc waar ik meewerkte aan een onderzoek naar de motorische ontwikkeling van prematuur geboren kinderen op 7 jarige leeftijd.

Sinds kort werk ik in deze energieke, jonge en ervaren praktijk waar het plezier en de ontwikkeling van de kinderen voorop staat.
Ik werk al 7 jaar met kinderen en heb veel ervaring met o.a. de motorische ontwikkeling van jonge kinderen (0-2jaar), zuigelingen met een voorkeurshouding, kinderen met syndromen, neurologische problematiek en orthopedische klachten.
Daarnaast heb ik gewerkt op Speciaal Basis Onderwijs, waar ik veel kinderen zag voor de fijn- en grofmotorische ontwikkeling en waar ik veel heb geleerd over kinderen met gedragsproblemen.
Wat ik erg belangrijk vind naast het contact met kinderen is het samenwerken met andere behandelaars, het open staan voor inzichten van ouders en omgeving om optimaal te kunnen werken. Zo hebben wij een logopedist in de praktijk waarmee we veel samenwerken om kinderen nog beter te kunnen helpen bij hun ontwikkeling.
Verder:
> Ben je geïnteresseerd in babymassage dan help ik jou en je kindje daar graag bij.
> Binnenkort ga ik starten met de cursus Sensorische Integratie; de prikkelverwerking van kinderen.
> Naast mijn liefde voor kinderen heb ik nog twee grote hobby’s; edelsmeden en reizen.
Ook hockey ik in Amsterdam dames 3 en doe ik aan kickboksen.
sacha-voorsacha-omhoog

Sascha van Zweden

Mijn naam is Sascha van Zweden, getrouwd en moeder van twee ondernemende vrolijke jongens, Joep (2012) en Tijl (2014). Ik ben creatief heb oog voor perfectie, ben sportief, hou van skiën, reizen en het Bourgondische leven. 

In 2005 heb ik mijn reguliere opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik mijzelf vrijwel direct gaan specialiseren als kinderfysiotherapeut (professional master studie in Utrecht)

Al bijna 10 jaar werk ik met heel veel plezier als kinderfysiotherapeut. In die tijd heb ik brede ervaring opgedaan met betrekking tot problemen met de grove of fijne motorische ontwikkeling, kinderen met sensorische informatie of ASS problematiek, schrijfproblemen, zuigelingen of aangeboren aandoeningen/syndromen. 

Met een vervolgopleiding ga ik mij verder specialiseren in de sensorische informatie problematiek. 

Ieder kind is anders en heeft een andere benadering nodig. Dat maakt mijn werk zo leuk! Daarbij staat de vraag van ouder en (indien mogelijk) van het kind centraal: wat zijn de problemen en wensen ten aanzien van de ontwikkeling van het kind? Ik zal ouders  – en zonodig ook anderen,  zoals bijvoorbeeld leerkrachten – betrekken bij het behandelproces om zo samen te streven naar de beste oplossingen.

CarolineJoeri1-VoorCarolineJoeri1-Omhoog

Caroline Polak

Mijn naam is Caroline, ik ben getrouwd en ben moeder van Jesse (2006) en Sophie (2009).

Ik werk sinds de start in 2007, bij KinderfysiotherapieAmsterdam.

Na de Sportacademie (’98) en Fysiotherapie (’01), was Kinderfysiotherapie (’07) mijn laatste opleiding. Door de jaren heen, heb ik nog verscheidene aanvullende cursussen gevolgd.

Ik werk 1 dag per week op de praktijk en 2 dagen op locatie, bij MOC ’t Kabouterhuis Zuidoost (diagnostiek en behandeling van kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen)

Ik heb mij ontwikkeld tot specialist op het gebied op kinderen met speciale behoeften in de omgang, met bijv. ASS/ADHD en/of prikkelverwerkingsproblemen.  Ik ben sinds 2009 sensomotorische integratietherapeut. Ook heb ik veel ervaring met kinderen met o.a. voorkeurshouding, Erbse parese en ontwikkelingsachterstand van 0-5 jaar.

Elk kind is uniek en heeft die unieke benadering nodig, waar ik naar op zoek ga. Mijn werk is ook m’n hobby.

De combinatie van werken op onze praktijk en in een multidisciplinair team op ’t Kabouterhuis, maakt mijn werk geweldig gevarieerd.

ivette1-Joeri-Voorivette1-Joeri-Omhoog

Ivette van Puijenbroek

Mijn naam is Ivette, moeder van twee prachtige jongens. Inmiddels bijna 10 jaar werkzaam als kinderfysiotherapeut (afgestudeerd zomer 2005 als kinderfysiotherapeut, zomer 2001 als fysiotherapeut). Ik heb de mogelijkheid gehad op verschillende plekken mijn werk als kinderfysiotherapeut uit te kunnen voeren, zowel in Nederland (Rotterdam, Schiedam, Amsterdam) als in het buitenland (Sao Paulo – Brazilie en New York -Amerika).
Specialisaties binnen de kinderfysiotherapie liggen voor mij in het behandelen van zuigelingen (voorkeurshoudingen), babymassage, 0-2 jarige stimuleren van de motorische ontwikkeling, behandelen van kinderen met syndromen, peuter/kleuter gym 3/4/5 jarige, schoolgaande kinderen met problemen in grove en fijne motoriek (schrijftherapie, tieners met houdingsproblematiek.
Ik haal voldoening uit mijn werk en zie de uitdaging om voor kinderen met een fysieke beperking het maximaal haalbare te bereiken. Bij onze kinderfysiotherapie praktijk zit ik heerlijk op mijn plek. Het team met gezellige collega’s en een prachtige ruimte om te werken, maakt het dat ik met plezier naar mijn werk ga.

karo_voorkaro_zij

Karo van Wijk

Ondertussen ben ik alweer heel wat jaren geleden afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding met als specialisatie Speciaal Onderwijs. Een drietal jaar later heb ik mijn kennis uitgebreid met de aantekening Motorische Remedial Teaching. Hierdoor was ik beter in staat om mijn lessen te kunnen laten aansluiten bij kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand.

Al op de Academie hadden de vakken anataomie en fysiologie mijn interesse, dus de stap om ook nog de opleiding Fysiotherapie te gaan volgen was snel gezet. In 2003 heb ik deze opleiding afgerond, direct gevolg door de opleiding Sensorische Integratie.

Momenteel heb ik mijn tanden gezet in de Masterclass Medische Oncologiefysiotherapie.

Naast mijn werk als fysiotherapeut bij Fit & Fun, het sportprogramma voor kinderen met een beperking!, werk ik tevens als docent Lichamelijke Opvoeding op een school in het voortgezet special onderwijs. Hier geef ik les aan kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met een lichamelijke beperking en / of gedragsproblematiek.

Als docent heb ik een hoofd vol met spelletjes en -aangepaste- bewegingsmogelijkheden, als fysiotherapeut heb ik de kennis van het menselijk lichaam die nodig is om de bewegingsactiviteit veilig en op een niveau te laten plaatsvinden. Als ik mijzelf in de toekomst ook oncologiefysiotherapeute mag noemen, hoop ik ook de kinderen met een status tijdens of na kanker veilig te kunnen laten bewegen. Want elk kind heeft immers het recht om vrij en op een eigen niveau te kunnen spelen en bewegen!