Johanna Innemee

Mijn naam is Johanna, moeder van 2 kindjes en oprichtster van deze praktijk. Ik werk al ruim 12 jaar als kinderfysiotherapeut.
Sinds de start van KinderFysiotherapieAmsterdam in 2007 is de praktijk gegroeid en ben ik omringt door 6 hele leuke en vakkundige collega’s.
Ik haal veel energie uit het werken met kinderen. Alle leeftijden brengen weer leuke nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarnaast vind ik het contact met de ouders, verzorgers en alle verwijzers belangrijk en besteed hier ook veel aandacht aan.
Ik werk 3 dagen per week bij de praktijk, daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de hele praktijkvoering van de kinderfysiotherapie.
Mijn specialisaties binnen de kinderfysiotherapie liggen voor mij in het behandelen van zuigelingen met voorkeurshoudingen en houdingsasymmetrieen, 0-2 jarige stimuleren van de motorische ontwikkeling, behandelen van baby’s en kinderen met syndromen, neurologische- en orthopedische problematiek. Verder behandel ik peuters, kleuters en schoolgaande kinderen met grof- en fijnmotorische problemen.
Ook ben ik docent babymassage, ik geef babymassage les aan ouders privé of in groepsverband.

Sascha van Zweden

Mijn naam is Sascha van Zweden, getrouwd en moeder van twee ondernemende vrolijke jongens, Joep (2012) en Tijl (2014). Ik ben creatief heb oog voor perfectie, ben sportief, hou van skiën, reizen, het bourgondische leven en nog wel meer. Kortom ik ben actief, veelzijdig en in veel geïnteresseerd. Ik wil mij graag altijd ontplooien.

In 2005 heb ik mijn reguliere opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik mijzelf vrijwel direct gaan specialiseren als kinderfysiotherapeut (professional master studie in Utrecht)

Sindsdien werk ik met heel veel plezier als kinderfysiotherapeut en heb ik brede ervaring opgedaan met betrekking tot problemen met de grove of fijne motorische ontwikkeling, kinderen met sensorische informatie of ASS problematiek, schrijfproblemen, zuigelingen of kinderen met ontwikkelingsproblematiek vanwege een aangeboren aandoening/syndroom, onder andere het down syndroom. 

Ik heb een vervolgopleiding afgerond waarin ik mij heb gespecialiseerd in de Sensorische Informatie problematiek.

Ieder kind is anders en heeft een andere benadering nodig. Dat maakt mijn werk zo leuk! Daarbij staat de vraag van ouder en (indien mogelijk) van het kind centraal: wat zijn de problemen en wensen ten aanzien van de ontwikkeling van het kind? Ik zal ouders  – en zo nodig ook anderen,  zoals bijvoorbeeld leerkrachten – betrekken bij het behandelproces om zo samen te streven naar de beste oplossingen.

 

Tessie Klementschitsch

Mijn naam is Tessie en het werken met kinderen vind ik het allerleukste wat er is!

De afgelopen jaren heb ik verschillende werk locaties gehad, zoals onder andere een praktijk in Amstelveen en het VUmc waar ik meewerkte aan een onderzoek naar de motorische ontwikkeling van prematuur geboren kinderen op 7 jarige leeftijd.

Ik werk met met veel plezier in deze energieke, jonge en ervaren praktijk, waar het plezier en de ontwikkeling van de kinderen voorop staat.
Ik heb veel ervaring met o.a. de motorische ontwikkeling van jonge kinderen (0-2jaar), zuigelingen met een voorkeurshouding, kinderen met syndromen, neurologische problematiek en orthopedische klachten.
Daarnaast heb ik gewerkt op Speciaal Basis Onderwijs, waar ik veel kinderen zag voor de fijn- en grofmotorische ontwikkeling en waar ik veel heb geleerd over kinderen met gedragsproblemen.
Wat ik erg belangrijk vind naast het contact met kinderen is het samenwerken met andere behandelaars, het open staan voor inzichten van ouders en omgeving om optimaal te kunnen werken. Zo hebben wij een logopedist in de praktijk waarmee we veel samenwerken om kinderen nog beter te kunnen helpen bij hun ontwikkeling.
Verder:
> Ben je geïnteresseerd in babymassage dan help ik jou en je kindje daar graag bij.
> Binnenkort ga ik starten met de cursus Sensorische Integratie; de prikkelverwerking van kinderen.
> Naast mijn liefde voor kinderen heb ik nog twee grote hobby’s; edelsmeden en reizen.
Ook hockey ik in Amsterdam dames 3 en doe ik aan kickboksen.

Fleur Groenen

Kinderen zijn ontwapenend en uniek, dat maakt mijn werk leuk en gevarieerd! Het werken met kinderen geeft mij ontzettend veel energie en voldoening.
Ik ga samen met uw kind aan de slag om het doel te bereiken. Daarnaast is de samenwerking met de betrokkenen rondom het kind ook van groot belang om een behandeling te laten slagen. Zo besteed ik dan ook aandacht aan het contact met ouders, medisch specialisten, leraren of andere disciplines.
De afgelopen jaren heb ik mij kunnen ontwikkelen op verschillende domeinen. Ik heb in de praktijk veel ervaring opgedaan met zuigelingen met een voorkeurshouding; zuigelingen, peuters, kleuters en kinderen met motorische problemen dan wel met of zonder onderliggende pathologie, aangeboren aandoeningen, syndromen, gedragsproblemen; kinderen met schrijfproblemen en orthopedische klachten. Daarnaast heb ik 3,5 jaar op een school voor speciaal basis onderwijs gewerkt, waar ik kinderen met motorische problemen en gedragsproblemen behandelde. Tot slot ben ik docent babymassage.

Fennie Kuipers

In 1996 rondde ik de reguliere opleiding fysiotherapie af. Ik wilde mij meer specialiseren en begon aan de opleiding kinderfysiotherapie, dat was een zeer goede stap! In 2000 haalde ik mijn diploma als kinderfysiotherapeut.  Het werken met kinderen en hun ouders vind ik heerlijk. Het vak kinderfysiotherapie bleek veel breder is dan ik aanvankelijk dacht. In de afgelopen jaren heb ik me verder nageschoold in verschillende aspecten van de kinderfysiotherapie:

Ik heb een opleiding “ontwikkelingsgerichte zorg” gedaan. Dit was gericht op de begeleiding van prematuur geboren kinderen. Dat heeft me veel geleerd over het  (zelfregulerend- ) gedrag van de zuigeling. Ik behandel graag zuigelingen en begeleid de ouders uiteraard intensief. Het kan gaan om een veel voorkomende voorkeurshouding of afwijkende motorische ontwikkeling.

In 2016 heb ik de opleiding Sensorische Informatie Verwerking afgerond. Daarmee heb ik mijn blik op kinderen enorm verbreed. Vooral in mijn werk op het speciaal onderwijs, is dit een onmisbare nascholing.

Ik beleef veel plezier aan het werken met kinderen. Het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om het kind goed in beeld te brengen en een eenduidig behandelplan te starten. Dat doe ik in samenwerking met de ouders en andere betrokkenen. Dat kan de huisarts of kinderarts zijn maar ook met de onderwijzers zoek ik contact.

Naast mijn werk ben ik getrouw en moeder van drie kinderen, die het altijd leuk vinden om mee te komen naar de praktijk. Want oefenen of spelen in een kinderfysiotherapiepraktijk is een feest!

.

Caroline Polak

Mijn naam is Caroline, ik ben getrouwd en ben moeder van Jesse (’06) en Sophie (’09).
Ik werk sinds de start in 2007, bij KinderfysiotherapieAmsterdam.
Na de Sportacademie (’98) opleiding Fysiotherapie (’01) en opleiding Kinderfysiotherapie (’07) ben ik bij KinderfysiotherapieAmsterdam gaan werken. Door de jaren heen, heb ik nog verscheidene aanvullende cursussen gevolgd, zoals de sensomotorische integratie, PCM, Erbse parese, schrijven en behandeling van kinderen met gedragsproblemen. Ik heb inmiddels veel ervaring met kinderen met o.a. voorkeurshouding, Erbse parese en ontwikkelingsachterstand van 0-5 jaar.

Ik werk nu 3,5 dag op locatie, bij MOC ’t Kabouterhuis Zuidoost en Uithoorn (diagnostiek en behandeling van kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen) en doe ook kinderen aan huis van 0-1 jr. Het werken in een multidisciplinair team (met kinderarts, kinderpsychiater, psycholoog, logopedist en orthopedagogisch medewerkers) op ’t Kabouterhuis, geeft mij veel voldoening.
Ik heb mij ontwikkeld tot specialist op het gebied op kinderen met speciale behoeften in de omgang, met bijv. ASS/ADHD en/of prikkelverwerkingsproblemen.
Ik ben sinds 2009 ook sensomotorische integratietherapeut.
Elk kind is uniek en heeft die unieke benadering nodig, waar ik naar op zoek ga.
Mijn werk is ook m’n hobby.