Johanna Innemee

Mijn naam is Johanna, moeder van 2 kindjes en oprichtster van deze praktijk. Ik werk al ruim 15 jaar als kinderfysiotherapeut.
Sinds de start van KinderFysiotherapieAmsterdam in 2007 is de praktijk gegroeid en werk ik samen met 5 hele leuke en vakkundige collega’s.
Ik haal veel energie uit het werken met kinderen. Alle leeftijden brengen weer leuke nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarnaast vind ik het contact met de ouders, verzorgers en alle verwijzers belangrijk en besteed hier ook veel aandacht aan.
Ik werk 4 dagen per week bij de praktijk, daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de hele praktijkvoering van de kinderfysiotherapie.
Mijn specialisaties binnen de kinderfysiotherapie liggen voor mij in het behandelen van zuigelingen met voorkeurshoudingen en houdingsasymmetrieen, 0-2 jarige stimuleren van de motorische ontwikkeling, behandelen van baby’s en kinderen met syndromen, neurologische- en orthopedische problematiek. Verder behandel ik peuters, kleuters en schoolgaande kinderen met grof- en fijnmotorische problemen.
Ook ben ik docent babymassage, ik geef babymassage les aan ouders privé of in groepsverband.

Sascha van Zweden

Mijn naam is Sascha van Zweden, getrouwd en moeder van twee ondernemende vrolijke jongens, Joep (2012) en Tijl (2014). Ik ben creatief heb oog voor perfectie, ben sportief, hou van skiën, reizen, het bourgondische leven en nog wel meer. Kortom ik ben actief, veelzijdig en in veel geïnteresseerd. Ik wil mij graag altijd ontplooien.

In 2005 heb ik mijn reguliere opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik mijzelf vrijwel direct gaan specialiseren als kinderfysiotherapeut (professional master studie in Utrecht)

Sindsdien werk ik met heel veel plezier als kinderfysiotherapeut en heb ik brede ervaring opgedaan met betrekking tot problemen met de grove of fijne motorische ontwikkeling, kinderen met sensorische informatie of ASS problematiek, schrijfproblemen, zuigelingen of kinderen met ontwikkelingsproblematiek vanwege een aangeboren aandoening/syndroom, onder andere het down syndroom. 

Ik heb een vervolgopleiding afgerond waarin ik mij heb gespecialiseerd in de Sensorische Informatie problematiek.

Ieder kind is anders en heeft een andere benadering nodig. Dat maakt mijn werk zo leuk! Daarbij staat de vraag van ouder en (indien mogelijk) van het kind centraal: wat zijn de problemen en wensen ten aanzien van de ontwikkeling van het kind? Ik zal ouders  – en zo nodig ook anderen,  zoals bijvoorbeeld leerkrachten – betrekken bij het behandelproces om zo samen te streven naar de beste oplossingen.

 

Tessie Klementschitsch

Mijn naam is Tessie en het werken met kinderen vind ik het allerleukste wat er is!

Ik werk met met veel plezier in deze energieke en ervaren praktijk, waar het plezier en de ontwikkeling van de kinderen voorop staat!
Ik heb veel ervaring met o.a. de motorische ontwikkeling van jonge kinderen (0-2jaar), zuigelingen met een voorkeurshouding, kinderen met syndromen, neurologische problematiek en orthopedische klachten.
Daarnaast heb ik gewerkt op SBO, waar ik veel kinderen zag voor de fijn- en grofmotorische ontwikkeling en waar ik veel heb geleerd over kinderen met gedragsproblemen.

Wat ik erg belangrijk vind naast het contact met kinderen is het samenwerken met andere behandelaars, het open staan voor inzichten van ouders en omgeving om optimaal te kunnen werken. Zo hebben wij een logopedist in de praktijk waarmee we veel samenwerken om kinderen nog beter te kunnen helpen bij hun ontwikkeling.
Verder:
> Ben je geïnteresseerd in babymassage dan help ik jou en je kindje daar graag bij.
> Naast mijn liefde voor kinderen heb ik nog twee grote hobby’s; edelsmeden en reizen.
Ook hockey ik in Amsterdam dames 3 en doe ik aan kickboksen.

Fleur Groenen

Kinderen zijn uniek, dat maakt mijn werk leuk en gevarieerd! Het werken met kinderen geeft mij ontzetten veel energie en voldoening. Ik ga samen met uw kind aan de slag om het doel te bereiken. Daarnaast is de samenwerking met de betrokkenen rondom het kind ook van groot belang om een behandeling te laten slagen. Zo besteed ik dan ook aandacht aan het contact met ouders, medisch specialisten, leraren of andere disciplines.
Ik heb veel ervaring bij zuigelingen met een voorkeurshouding en torticollis. Daarnaast zie ik enorm veel baby’s, peuter en kleuters met motorische problemen dan wel met of zonder onderliggende pathologie.
Ik heb veel affiniteit met kinderen met aangeboren aandoeningen, syndromen en gedragsproblemen.
Kinderen met schrijfvaardigheid problemen en orthopedische problematiek behandel ik ook heel graag.
En ook zie ik veel kinderen tussen de 6-12 jaar met sport gerelateerde klachten, sport blessures en overbelastingklachten.

Daarnaast heb ik 3,5 jaar op een school voor speciaal basisonderwijs gewerkt, waar ik kinderen met motorische problemen en gedragsproblemen behandelde.

Tot slot ben ik docent babymassage en zwangerfit docent. Ik geef zwangerschapscursussen, zwangerfit & bodyfitlessen bij het Sport Medisch Centrum Amsterdam.

Caroline Polak

Mijn naam is Caroline, ik ben getrouwd en ben moeder van Jesse (’06) en Sophie (’09).
Ik werk sinds de start in 2007, bij KinderfysiotherapieAmsterdam.
Na de Sportacademie (’98) opleiding Fysiotherapie (’01) en opleiding Kinderfysiotherapie (’07) ben ik bij KinderfysiotherapieAmsterdam gaan werken. Door de jaren heen, heb ik nog verscheidene aanvullende cursussen gevolgd, zoals de sensomotorische integratie, PCM, Erbse parese, schrijven en behandeling van kinderen met gedragsproblemen. Ik heb inmiddels veel ervaring met kinderen met o.a. voorkeurshouding, Erbse parese en ontwikkelingsachterstand van 0-5 jaar.

Ik werk nu 3,5 dag op locatie, bij MOC ’t Kabouterhuis Zuidoost en Uithoorn (diagnostiek en behandeling van kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen) en doe ook kinderen aan huis van 0-1 jr. Het werken in een multidisciplinair team (met kinderarts, kinderpsychiater, psycholoog, logopedist en orthopedagogisch medewerkers) op ’t Kabouterhuis, geeft mij veel voldoening.
Ik heb mij ontwikkeld tot specialist op het gebied op kinderen met speciale behoeften in de omgang, met bijv. ASS/ADHD en/of prikkelverwerkingsproblemen.
Ik ben sinds 2009 ook sensomotorische integratietherapeut.
Elk kind is uniek en heeft die unieke benadering nodig, waar ik naar op zoek ga.
Mijn werk is ook m’n hobby.