Kleutergym

Voor kleuters is het heel belangrijk om voldoende te bewegen. Bij veel kinderen gaat dat makkelijk en zonder moeite, sommige kinderen hebben wat meer problemen met de motorische ontwikkeling en zijn bij de kleutergym van KinderfysiotherapieAmsterdam op de goede plek.

WAT

Wij besteden tijdens de kleutergym aandacht aan alle aspecten van de grof motorische ontwikkeling zoals balvaardigheid, dynamische- en statisch evenwicht en het ontwikkelen van het zelfvertrouwen in de motorische ontwikkeling. We werken met kleine groepen zodat alle kinderen genoeg aandacht krijgen. Het belangrijkste vinden wij plezier in bewegen!

WAAROM

Kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het meestal heerlijk om te klimmen, te klauteren, te rollen enzovoort. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Al spelender wijs oefenen kleuters de hele dag met hun lijf. “Kijk eens wat ik kan” of “Ik kan al huppelen”. Ze hebben er veel plezier in en vinden steeds weer nieuwe dingen uit. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

HOE

Elke les is anders. Kinderen zullen altijd op een speelse manier worden uitgenodigd tot bewegen; gooien, vangen, stuiteren met een bal, rollen, klauteren en klimmen etc etc. Kortom: een zeer gevarieerd bewegingsaanbod. Wij vinden het van belang dat de kleuters zich eerst breed ontwikkelen.

GEDIFFERENTIEERD WERKEN

Ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien. We beginnen met een intake-gesprek, een motorische observatie en -test. De test bestaat uit leuke oefeningen, aan de hand hiervan kunnen we het niveau van het kind bepalen en doelen maken om aan te werken.

WANNEER

Elke 8 weken start er een nieuwe serie van 8 lessen.
Mail ons voor de actuele lestijden en aanmelding info@kftamsterdam.nl

KOSTEN

De kosten worden als kinderfysiotherapeutisch groepsbehandeling gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Fit & Fun

Fit & Fun is hét sport, spel- en oefenprogramma voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar met een lichamelijke beperking, langdurige lichamelijke aandoening, motorische ontwikkelingsachterstand, overgewicht en / of chronische ziekte.

WAT IS FIT & FUN?

Fit & Fun is hét sport, spel- en oefenprogramma voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar met een lichamelijke beperking, langdurige lichamelijke aandoening,  motorische ontwikkelingsachterstand, overgewicht en / of chronische ziekte.
Bij Fit & Fun kunnen de kinderen, onder professionele begeleiding, sporten , trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving.
De Fit & Fun training vindt plaats in het Sport Medisch Centrum Amsterdam.
Bij de Fit & Fun lessen is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken.

DOEL VAN FIT & FUN

Het hoofddoel van Fit & Fun is kinderen plezier in bewegen te geven. Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Bij Fit & Fun wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fit & Fun programma door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband (al dan niet aangepast). Dit kan eveneens beschouwd worden als een belangrijk doel van Fit & Fun.

VOOR WIE

Fit & Fun is er voor kinderen van 5-15 jaar met een lichamelijke beperking, motorische ontwikkelingsachterstand, overgewicht, langdurige lichamelijke aandoening en / of chronische ziekte.
Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cerebrale Parese, Cystic Fibrosis, reuma of syndromen, etc.
Natuurlijk kunnen kinderen in een rolstoel ook meedoen. Er is een lift aanwezig.
Naast kinderen met een chronische ziekte of handicap zijn er bij Fit & Fun ook kinderen met overgewicht welkom. Bij deze kinderen letten we vooral op de volgende punten:

• Voedingspatroon
• Bewegen in dagelijks leven
• Actieve leefstijl
Voor deze kinderen is er een samenwerking met de diëtiste van het Sport Medisch Centrum Amsterdam.

DE GROEPEN

Een Fit & Fun-groep bestaat uit kinderen die verschillende hulvragen kunnen hebben.
In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelf-vertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Iedere les kent een  individueel programma en een deel wat gezamenlijk uitgevoerd wordt, sport en spel.

AANMELDEN

Heb je een chronische ziekte of  lichamelijke beperking? En zin om lekker te bewegen, maar weet je niet waar? Dan ben je bij Fit & Fun aan het goede adres. Geef je op door een mail te sturen naar info@smcamsterdam.nl o.v.v. ‘aanmelding Fit & Fun’ Geef hierbij je naam, geboorte datum, adres, telefoonnummer en de reden waarom je naar Fit & Fun wilt komen aan.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een intake afspraak.

INTAKE

Tijdens de intake bespreken we waarom jij naar Fit & Fun wilt komen en vertellen we wat jij allemaal kunt bereiken bij Fit & Fun.
Voor de intake afspraak hebben wij een verwijzing van de huisarts of behandelend specialist nodig. Vraag eventueel je huisarts om advies.

WANNEER

De lessen worden gegeven op woensdag en zaterdag.
Mail ons voor de actuele lestijden en aanmelding fit-fun@kftamsterdam.nl

KOSTEN

De kosten worden als kinderfysiotherapeutisch groepsbehandeling gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Babymassage

Babymassage is heel eenvoudig te leren en ook heel leuk om te doen. Elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden.
De baby wordt in de baarmoeder voortduren gewiegd. De huid, die zich van alle zintuigen het eerst ontwikkeld, wordt bij iedere beweging van de moeder aangeraakt en geprikkeld. Bij de babymassage zetten we dit proces voort.
Vooral de eerste maanden zijn erg geschikt om de babymassage te leren. Je baby kan nog niet wegkruipen en vindt het heerlijk om aangeraakt en gekoesterd te worden.

VOOR WIE

Voor alle moeder en vaders die op een ontspannen manier hun baby willen leren masseren. De baby kan vanaf 6 weken oud gemasseerd worden.

GROEPS CURSUS

De cursus bestaat uit 3 lessen van  1 uur.  Je leert alle baby massage technieken. De groep bestaat uit 3 tot 6 cursisten.

CURSUS BIJ JOU THUIS

De cursus bestaat uit 2 lessen van 1 uur
De eerst les masseren we het buikje, het borstje en de beentjes.
De tweede les masseren we de armpjes, het ruggetje en het gezichtje

Het is ook mogelijk om met een groepje vriendinnen thuis les te krijgen.
Vraag naar de mogelijkheden!

ÉÉN LES BIJ JOU THUIS

Deze cursus bestaat uit 1 les van 1 bij jou thuis. Ik leer je het buikje, de beentjes en het ruggetje te masseren.
Mocht de reistijd meer dan 15 minuten bedragen dan wordt een deel van de reiskosten in rekening gebracht.

KOSTEN

 • Groepscursus (3 lessen); € 80.-
 • Prive cursus bij jou thuis (2 lessen); € 110.-
 • Prive les thuis (1 les); € 60.-
  Alle cursussen zijn inclusief baby massage reader en baby massage olie.
  Mocht de reistijd meer dan 15 minuten bedragen dan wordt een deel van de reiskosten in rekening gebracht.

VERGOEDINGEN

Wil je weten of de BabyMassage cursus wordt vergoed, dan dien je dit zelf bij je zorgverzekeraar te informeren. Aan ons betaal je de cursus rechtstreeks. Of en wat de verzekering vergoedt varieert per verzekering.

De cursus is geen behandeling of therapie, mits door de arts of specialist is verwezen. Dan worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraar ingediend onder kinderfysiotherapie.

WANNEER

Iedere maand starten er nieuwe groepscurssen. De individuele lessen kunnen wekelijks starten.
Mail ons voor de actuele startdata info@kftamsterdam.nl

KOSTEN

 • Groepscursus (3 lessen); € 80.-
 • Prive cursus bij jou thuis (2 lessen); € 110.-
 • Één prive les thuis (1 les); € 60.-
  Alle cursussen zijn inclusief baby massage reader en baby massage olie.

Mocht de reistijd meer dan 15 minuten bedragen dan wordt een deel van de reiskosten in rekening gebracht.
In sommige gevallen kunnen de kosten bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden, vraag naar de mogelijkheden.

info@kftamsterdam.nl