Kleutergym

Voor kleuters is het heel belangrijk om voldoende te bewegen. Bij veel kinderen gaat dat makkelijk en zonder moeite, sommige kinderen hebben wat meer problemen met de motorische ontwikkeling en zijn bij de kleutergym van KinderfysiotherapieAmsterdam op de goede plek.

WAT

Wij besteden tijdens de kleutergym aandacht aan alle aspecten van de grof motorische ontwikkeling zoals balvaardigheid, dynamische- en statisch evenwicht en het ontwikkelen van het zelfvertrouwen in de motorische ontwikkeling. We werken met kleine groepen zodat alle kinderen genoeg aandacht krijgen. Het belangrijkste vinden wij plezier in bewegen!

WAAROM

Kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het meestal heerlijk om te klimmen, te klauteren, te rollen enzovoort. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Al spelender wijs oefenen kleuters de hele dag met hun lijf. “Kijk eens wat ik kan” of “Ik kan al huppelen”. Ze hebben er veel plezier in en vinden steeds weer nieuwe dingen uit. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

HOE

Elke les is anders. Kinderen zullen altijd op een speelse manier worden uitgenodigd tot bewegen; gooien, vangen, stuiteren met een bal, rollen, klauteren en klimmen etc etc. Kortom: een zeer gevarieerd bewegingsaanbod. Wij vinden het van belang dat de kleuters zich eerst breed ontwikkelen.

GEDIFFERENTIEERD WERKEN

Ieder kind is uniek. Er wordt voor gezorgd dat elk kind op zijn eigen niveau zichzelf kan ontplooien. We beginnen met een intake-gesprek, een motorische observatie en -test. De test bestaat uit leuke oefeningen, aan de hand hiervan kunnen we het niveau van het kind bepalen en doelen maken om aan te werken.

WANNEER

Elke 8 weken start er een nieuwe serie van 8 lessen.
Mail ons voor de actuele lestijden en aanmelding info@kftamsterdam.nl

KOSTEN

De kosten worden als kinderfysiotherapeutisch groepsbehandeling gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Fit & Fun

Fit & Fun is hét sport, spel- en oefenprogramma voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar met een motorische ontwikkelingsachterstand, autisme spectrum stoornis, syndromale aandoening en overgewicht.

FIT & FUN

Fit & Fun is hét sport, spel- en oefenprogramma voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar met een motorische ontwikkelingsachterstand, autisme spectrum stoornis, syndromale aandoeningen en overgewicht.

WAT IS FIT & FUN?

Fit & Fun is de sportmogelijkheid voor kinderen die net wat extra begeleiding nodig hebben. Kan uw kind (nog) niet terecht bij een reguliere sportclub, niet helemaal lekker meekomen tijdens de gymles of heeft uw kind het advies gekregen van een arts of (kinder)fysiotherapeut om wat extra begeleiding te krijgen? Wellicht dat Fit & Fun iets voor uw kind is!
Bij Fit & Fun kunnen kinderen, onder begeleiding van een fysiotherapeut en gymdocent, werken aan hun motorische en/of sociale vaardigheden in groepsverband. Kracht, coördinatie, balans en conditie komen elke les weer op een leuke manier aan bod.

DOEL VAN FIT & FUN

Plezier in het bewegen staat bij Fit & Fun voorop! Wij vinden dat elk kind moet kunnen sporten, ongeacht hun fysieke of mentale gesteldheid.
Sommige kinderen lopen achter qua motoriek, waardoor ze moeite hebben om bij te blijven in een voetbalteam. Kinderen met autisme kunnen vaak moeilijk terecht bij reguliere sportgroepen, omdat er te veel prikkels zijn en ze moeite hebben met het samenspelen.
Ook deze kinderen moeten een kans krijgen om te kunnen sporten en bewegen. Bij Fit & Fun gaan wij samen aan de slag om uw kind plezier in sporten te geven! Daarnaast werken wij samen met de kinderarts of fysiotherapeut om aan de persoonlijke doelen voor uw kind te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verbetering van de balans en coördinatie, of het leren samenspelen met andere kinderen.

VOOR WIE

Fit & Fun is er voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar met de volgende diagnoses:

 • Motorische ontwikkelingsachterstand;
 • Autisme Spectrum Stoornis (ASS);
 • Verstandelijke beperking;
 • Syndromale aandoeningen, bijv. Syndroom van Down, Prader-Willi syndroom, Angelman syndroom;
 • Overgewicht in combinatie met 1 van bovenstaande diagnoses;
 • Andere diagnoses in overleg met behandelende fysiotherapeut

Indien er sprake is van overgewicht, letten we bij deze kinderen ook op de volgende punten:

 • Voedingspatroon
 • Bewegen in dagelijks leven
 • Actieve leefstijl

Voor deze kinderen is er een samenwerking mogelijk met de diëtiste van het Sport Medisch Centrum Amsterdam.

AANMELDEN

Voor meer informatie en aanmelding, gelieve contact op te nemen door een mail te sturen naar:

fit-fun@kftamsterdam.nl
o.v.v. ‘aanmelding Fit & Fun’
Geef hierbij de naam, geboortedatum, telefoonnummer en de reden van aanmelding door.
Mocht u doorverwezen zijn door één van de kinderfysiotherapeuten van KFT, gelieve dit ook in de mail te vermelden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

WANNEER

De lessen worden gegeven op woensdag en zaterdag.
Mail ons voor de actuele lestijden en aanmelding fit-fun@kftamsterdam.nl

KOSTEN

De kosten worden als kinderfysiotherapeutisch groepsbehandeling gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Babymassage

Babymassage is heel eenvoudig te leren en ook heel leuk om te doen. Elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden.
De baby wordt in de baarmoeder voortduren gewiegd. De huid, die zich van alle zintuigen het eerst ontwikkeld, wordt bij iedere beweging van de moeder aangeraakt en geprikkeld. Bij de babymassage zetten we dit proces voort.
Vooral de eerste maanden zijn erg geschikt om de babymassage te leren. Je baby kan nog niet wegkruipen en vindt het heerlijk om aangeraakt en gekoesterd te worden.

VOOR WIE

Voor alle moeder en vaders die op een ontspannen manier hun baby willen leren masseren. De baby kan vanaf 6 weken oud gemasseerd worden.

GROEPS CURSUS

De cursus bestaat uit 3 lessen van  1 uur.  Je leert alle baby massage technieken. De groep bestaat uit 3 tot 6 cursisten.

CURSUS BIJ JOU THUIS

De cursus bestaat uit 2 lessen van 1 uur
De eerst les masseren we het buikje, het borstje en de beentjes.
De tweede les masseren we de armpjes, het ruggetje en het gezichtje

Het is ook mogelijk om met een groepje vriendinnen thuis les te krijgen.
Vraag naar de mogelijkheden!

ÉÉN LES BIJ JOU THUIS

Deze cursus bestaat uit 1 les van 1 bij jou thuis. Ik leer je het buikje, de beentjes en het ruggetje te masseren.
Mocht de reistijd meer dan 15 minuten bedragen dan wordt een deel van de reiskosten in rekening gebracht.

KOSTEN

 • Groepscursus (3 lessen); € 80.-
 • Prive cursus bij jou thuis (2 lessen); € 110.-
 • Prive les thuis (1 les); € 60.-
  Alle cursussen zijn inclusief baby massage reader en baby massage olie.
  Mocht de reistijd meer dan 15 minuten bedragen dan wordt een deel van de reiskosten in rekening gebracht.

VERGOEDINGEN

Wil je weten of de BabyMassage cursus wordt vergoed, dan dien je dit zelf bij je zorgverzekeraar te informeren. Aan ons betaal je de cursus rechtstreeks. Of en wat de verzekering vergoedt varieert per verzekering.

De cursus is geen behandeling of therapie, mits door de arts of specialist is verwezen. Dan worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraar ingediend onder kinderfysiotherapie.

WANNEER

Iedere maand starten er nieuwe groepscurssen. De individuele lessen kunnen wekelijks starten.
Mail ons voor de actuele startdata info@kftamsterdam.nl

KOSTEN

 • Groepscursus (3 lessen); € 80.-
 • Prive cursus bij jou thuis (2 lessen); € 110.-
 • Één prive les thuis (1 les); € 60.-
  Alle cursussen zijn inclusief baby massage reader en baby massage olie.

Mocht de reistijd meer dan 15 minuten bedragen dan wordt een deel van de reiskosten in rekening gebracht.
In sommige gevallen kunnen de kosten bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden, vraag naar de mogelijkheden.

info@kftamsterdam.nl